Værdigmad producerer velsmagende og ernæringsrigtige fødevarer til de overraskende mange mennesker, der lider af dysfagi. ‘Dysfa-hvad sagde du?’, siger de fleste (mig selv inklusiv, da jeg blev præsenteret for begrebet første gang). Min stavekontrol insisterer stædigt på ‘dysfasi’.
Mit første møde med dysfagi-kost var over en kop kaffe med biscotti’er og kyllingebryst i såkaldt ‘blød konsistens’ med en af partnerne i projektet – og jeg glemmer det aldrig. Det, der gjorde dybest indtryk var, at jeg på ingen måde kunne se, at det ikke var et almindeligt kyllingebryst – og alligevel var konsistensen modificeret, så det kan spises af for eksempel en plejehjemsbeboer med tygge- og synkebesvær. Sikke et fint projekt!
Dysfagi er på almindeligt dansk tygge- og synkebesvær, og følges med en række sygdomme, handicaps og tilstande – og rammer de fleste, der er så heldige at leve et langt liv. Jeg tabte helt mit hjerte til tankerne, værdierne og visionerne bag Værdigmad, da jeg først indledte et samarbejde med teamet bag. Siden har vi brugt en stor del af 2020 på at blive klar til produktlancering. Derfor kommer denne case til at blive udbygget meget i den første del af 2021, som vi bliver klar til at rulle hele konceptet ud.
De bærende tanker bag konceptet er humør, livskvalitet, uhøjtidelighed, løsninger – vi befinder os i en verden, hvor tilgangen til emnet er meget præget af diagnoser, lægetermer og alvor. Vi vil byde ind med det stik modsatte – hey, det handler bare om sprød flæskesvær og andre hyggelige ting! Det behøver slet ikke være så alvorligt 🙂
Jeg er partner i Værdigmad ApS. med 10 % ejerskab. Se nedslag i Værdigmads visuelle og verbale identitet her…